Visitem l’expo Homo Ludens al Caixaforum Girona

L'Equip d'Artilogics vam assistir a la inauguració de l'exposició "Homo Ludens. Videojocs per entendre el present" al Caixaforum de Girona.

L’Equip d’Artilogics vam assistir a la inauguració de l’exposició “Homo Ludens. Videojocs per entendre el present” al Caixaforum de Girona. Aquesta nova exposició ofereix una visió antropològica única sobre el joc i com aquest s’ha manifestat en la forma contemporània més estesa: els videojocs. A través de sis sales temàtiques, l’exposició subratlla la profunda interconnexió entre els videojocs i la nostra societat actual, mostrant-los com més que una simple forma d’entreteniment. És una oportunitat per explorar com aquests fenòmens culturals, estètics i artístics configuren i influeixen en molts aspectes de la nostra vida quotidiana.

Si ets un entusiasta dels videojocs, no et pots perdre l’exposició “Homo Ludens” al Caixaforum de Girona. T’ofereix una visió única del món dels videojocs, des de les seves bases fins a la seva influència en la nostra cultura.

Si t’interessa crear els teus propis videojocs, el taller “La Inspiració Mecànica” amb la game designer Susana Medina és una oportunitat inigualable. Et proporcionarà els fonaments teòrics i pràctics del disseny de videojocs. No oblides explorar l’exposició, ja que et donarà una perspectiva completa sobre les mecàniques i les influències de la indústria, que poden ser d’inspiració per als teus propis projectes.

La visita comença amb una fascinant exploració de les mecàniques de joc que són comunes a tots els videojocs. Aquesta sala ens recorda com, a través de les èpoques i les plataformes, certs elements han perdurat, connectant-nos a una tradició lúdica que travessa generacions. És una mirada al cor del joc, una ràfaga d’inspiració per a gamers i una finestra oberta per als no iniciats.

L’exposició desentraña la complexitat de la indústria dels videojocs en la segona sala. Aquí, descobrim com aquest món dinàmic i en evolució continua d’influir en la nostra manera de treballar, consumir i fins i tot estimar. Les seves influències van molt més enllà de les pantalles i es fonen amb la nostra vida quotidiana de maneres sorprenents.

A l’últim espai, la mostra aborda el videojoc com a una forma d’expressió artística. Desafia les nocions preconcebudes sobre què constitueix l’art, destacant com el videojoc trascendeix els gèneres i formats tradicionals per esdevenir una plataforma per a la creativitat sense límits. Aquí es revela el videojoc com a mitjà que dóna veu a artistes i creadors d’arreu del món.

A més de les impressionants exhibicions, l’exposició “Homo Ludens” oferirà una sèrie d’activitats en les quals els visitants podran participar:

VIDEOJOCS I COMUNITATS INFLUENTS

Data: Dijous, 16 de novembre de 2023
Detalls: Una taula rodona amb Jen Herranz i Loulogio, influencers amb una àmplia trajectòria en el comentari i l’anàlisi de videojocs, que compartiran les seves experiències i perspectives úniques.
Taller: La Inspiració Mecànica – Els Secrets d’un Bon Disseny Jugable

LA INSPIRACIÓ MECÀNICA: ELS SECRETS D’UN BON DISSENY JUGABLE

Data: Dijous, 14 de desembre de 2023
Detalls: Impartit per la game designer Susana Medina, aquest taller ofereix una part teòrica i pràctica per equips per explorar els fonaments del disseny de videojocs.
Taller: El Disseny Narratiu de Videojocs

EL DISSENY NARRATIU DE VIDEOJOCS

Data: Dijous, 18 de gener de 2024
Detalls: Dirigit pel dissenyador narratiu José Planells de la Maza, aquest taller combina una part teòrica i pràctica per equips per aprofundir en el disseny de narratives i ficció en els videojocs.