Visitem la segona Demo Day de GameGI

Aquest dijous 11 d’abril de 2024 hem assistit al segon Demo Day del programa d’incubació GameGi i ha estat una oportunitat per recordar el nostre pas per aquí un any abans. Aquest esdeveniment s’ha celebrat a l’espai cultural El Modern, ubicat al cor de Girona, i organitzat en col·laboració amb el Cinema Truffaut.

Amb un espai d’exhibició dedicat exclusivament per a la prova i el test de videojocs, els visitants van tenir l’oportunitat d’immersar-se en noves experiències interactives i descobrir el talent emergent de la indústria dels videojocs a Girona. Amb les propostes de jocs de Mean Mink, Adhuc i Player to player, l’esdeveniment va ser una mostra vibrant dels projectes que s’han estat desenvolupant al llarg d’aquests mesos.

Presentació del projecte Wild Rumble de Mean Mink

Una característica notable d’aquesta Demo Day és l’origen comú d’alguns dels projectes presentats, ja que tots ells compten dins l’equip amb alguns antics alumnes de l’escola CIFOG, una institució gironina dedicada als cicles formatius d’imatge i so. Aquestes ments creatives, que van cursar el cicle d’animació 3D, jocs i entorns interactius, ara estan posant en pràctica els seus coneixements en el món real dels videojocs, enriquint la comunitat local amb la seva passió i talent.

Una de les parts destacables de l’esdeveniment també va ser la xerrada titulada “De goblins a dracs: Reptes i aprenentatges en l’emprenedoria de videojocs”, presentada per Aleix Risco. A través de les seves experiències personals, Risco va oferir una visió única sobre els desafiaments i les lliçons apreses en el camí del desenvolupament de videojocs. Com a dissenyador de videojocs especialitzat en el model de negoci Free-to-Play, i com a cofundador i Game Lead d’Evil Zeppelin, un estudi indie centrat en el desenvolupament de videojocs RPG, Risco porta consigo un bagatge de coneixements profundament valuosos.

xerrada titulada "De goblins a dracs: Reptes i aprenentatges en l'emprenedoria de videojocs", presentada per Aleix Risco

El Demo Day del GameGi no només ha estat una celebració del talent local i la creativitat, sinó també una mirada cap al futur de la indústria dels videojocs a Girona. Amb la participació de figures com la Marisol López, en Joan Francesc Bañó o l’Oscar Sahun, la promoció d’estudis emergents i la col·laboració amb l’Ajuntament de Girona, aquest esdeveniment ha consolidat encara més la reputació de la ciutat com a un pol d’innovació i excel·lència en el món dels videojocs.

Per a nosaltres, va ser especialment emotiu participar en aquest Demo Day, ja que un any abans vam ser el primer equip incubat a la GameGi. Retrobar-nos amb alguns dels mentors i companys de la indústria va ser una gran experiència i un testimoni del creixement i l’evolució constant de l’ecosistema de desenvolupament de videojocs a Girona.